Isnin, 22 November 2010

SENI SILAT MELAHIRKAN MODAL INSAN MASA DEPAN -TPM

Timbalan Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin galak generasi muda tanah air menyertai Pertubuhan Seni Silat Melayu kerana ia membentuk modal insane yang cemerlang.

TPM juga menyarankan supaya gerakan itu berterusan serta pertubuhan ini juga terus menerus mencari jalan mempengaruhi generasi muda melibatkan diri termasuk kesekolah-sekolah dan Pusat pengajian Tinggi negara.

Modiul latihan silat mempunyai kekuatan tersendiri untuk melahirkan pemimpin pada masa depan. Kerana modiul seni silat ini melibatkan setiap gerak seni dan disiplin sejak berates-tahun dahulu.

Sekira ia benar-benar baik akan menarik minat bukan sahaja orang melayu malah juga bukan melayu katanya ketika berucap diMajlis Perhimpunan Pertubuhan Seni Silat Lincah (PSSLM) diKepala Batas, Pulau Pinang Sabtu 20/11/10 yang lalu.

Sebelum ini Perdana Menteri Dato Seri Mohd Najib Tun Razak berucap dalam seni silat Gayung Malaysia mengatakan Pertubuhan seni silat adalah pasukan pertahanan negara ketiga selepas pertama angkatan tentera, keduanya pasukan pertahanan awam.

PESAKA dikesempatan ini menyeru ibu bapa agar berfikiran terbuka supaya menggalakan anak-anak mereka menyertai pertubuhan seni silat dimana tempat terdekat dan perguruan yang menawarkan perkhimatannya.

Diyakini anak-anak akan menjadi sihat dan cergas, berdisiplin serta dapat menjauhkan dari gejala yang merosakan masa depan anak-anak

1 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam